Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hulp en info over anticonceptie en zwangerschap

Gynaecologen

Op de site van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG) staat heel wat informatie over zwangerschap en bevalling en over alle thema's die met gezondheidszorg voor vrouwen te maken hebben. Vlaanderen telt iets meer dan 500 gynaecologen.

Huisarts van wacht

Via deze site kan je op ieder moment een huisartsen wachtdienst vinden in je buurt.

Apotheek van wacht

Via deze site kan je op ieder moment een apotheek van wacht vinden in je buurt. Het noodoproepnummer is 0903 99 000 (tussen 22u en 9u, 1,5 €/min).

Fertiliteitscentra

Fertiliteitscentra bieden medische bijstand aan koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Op de site van 'De Verdwaalde ooievaar' vind je naast informatie ook de adressen terug van de fertiliteitscentra in Vlaanderen.

Centra voor Algemeen Welzijnswerk

Bij een Centrum voor Algemeen welzijnswerk (CAW) kan je terecht met vragen en problemen, vertrouwelijk en gratis. Op de site van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk vind je een CAW in je buurt. Je kan mailen, chatten, bellen, of een afspraak maken voor een gesprek.

Kind & Gezin

Op de website van Kind & Gezin vind je informatie over hulpmogelijkheden bij ongeplande zwangerschap.

Fara

Fara, een vzw die luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes, begeleidt vrouwen, koppels en hun omgeving die tijdens hun zwangerschap met een moeilijke beslissing geconfronteerd worden. Bij Fara kan je terecht via zowel de Farafoon (016-38.69.50), de Faramail, als de Farachat. Er is een afzonderlijke rubriek met extra info voor jongeren over (ongeplande) tienerzwangerschap en jong ouderschap.

Tele Onthaal

Heb je het moeilijk en wil je er met iemand over praten dan kan je terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106 waar je anoniem en 24/24u je verhaal kwijt kan. Er bestaat ook een chatmogelijkheid ('s avonds en op woensdag vanaf 15u).

Abortuscentra

De website van vzw Luna, de unie van Nederlandstalige abortuscentra, geeft informatie over de wettelijke bepalingen bij zwangerschapsafbreking, de verschillende abortusmogelijkheden en veelgestelde vragen en antwoorden. Je vindt er ook de adressen van de Nederlandstalige abortuscentra.

Adoptiediensten

Op de site van Kind & Gezin vind je informatie over adoptie en een overzicht van de erkende diensten voor binnen- en buitenlandse adoptie.

Adoptiehuis

Het adoptiehuis bestaat voor een belangrijk deel uit de begeleiding van ongewenst/ongepland zwangere geboorteouders en hun context, dit zowel tijdens als na de zwangerschap. Ze bieden begeleiding naar een keuze die op dat moment het meest aangewezen is. Je kan hen bereiken via mail naar info [at] adoptiehuis.be of via telefoon naar 03 232 24 52

Centra voor Menselijke Erfelijkheid.

Een centrum voor menselijke erfelijkheid is een expertisecentrum dat het erfelijk karakter van aandoeningen onderzoekt en technieken ontwikkelt om erfelijke ziekten en/of handicaps te voorkomen. Vlaanderen kent 4 erkende centra voor menselijke erfelijkheid.

Online shops

Er zijn tal van online shops die condooms (en andere seksartikelen) aanbieden, ook bijzondere varianten zoals condooms bij latexallergie, XL condooms, condooms voor anale seks. Enkele suggesties:

condooms.be

condomerie.com

durex.com

condoomfabriek.nl