Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hulp en info over seksueel misbruik

Huisarts

Via deze site kun je op elk moment een huisartsenwachtdienst vinden in je buurt.

Politie

Aarzel niet om contact op te nemen met de politie als je slachtoffer bent van seksueel misbruik. Het noodnummer 101 van de politie is dag en nacht bereikbaar. Via www.lokalepolitie.be kun je de contactgegevens van een politiekantoor in je buurt opzoeken.

CAW

Bij een Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) kun je terecht met vragen en problemen, vertrouwelijk en gratis. Via hun site vind je het adres van het CAW in je buurt. Je vindt er ook de centra voor slachtofferhulp die aan de CAW zijn verbonden en hulp bieden aan slachtoffers van geweld.

Crisisopvang

Op de website van de CAW vind je ook informatie en de hulpadressen voor crisisopvang.

Partnergeweld

Op deze site wordt voorlichting gegeven aan mensen die in hun private leefomgeving met partnergeweld worden geconfronteerd. De site is ook gericht aan professionals uit de medische sector, justitie, politie en het onderwijs.

Juridische hulp

Juridische bijstand kun je vinden bij de justitiehuizen. Zij kunnen hulp bieden wanneer je slachtoffer bent van een misdrijf dat via gerechtelijke weg wordt afgehandeld. 

Psychologische hulp

Op de website Geestelijkgezondvlaanderen.be vind je informatie over waar je terechtkunt met geestelijke gezondheids- of verwerkingsproblemen.

Seksuoloog

Op de site van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) kun je terecht om een seksuoloog in je buurt te vinden.

Meldpunt geweld 1712

Op het nummer 1712 (elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 17 u) kun je terecht om situaties van kindermishandeling, seksueel geweld, partnergeweld, en geweld op ouderen te melden. Of raadpleeg de website van het meldpunt geweld.

Tele-Onthaal

Heb je het moeilijk en wil je er met iemand over praten? Dan kun je (24/7) terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. Daar kun je anoniem je verhaal kwijt. Er is ook elke avond mogelijkheid om te chatten (op woensdagnamiddag al vanaf 15 u).

Vertrouwenscentra

De Vertrouwenscentra Kindermishandeling zijn een aanspreekpunt voor alle mogelijke situaties van geweld op kinderen. Je kunt er terecht voor hulp en informatie bij alle problemen die met mishandeling van kinderen en jongeren te maken hebben. Op de site vind je ook de adressen van de regionale afdelingen.

Jongeren Advies Centra (JAC)

Het Jongeren Advies Centrum (JAC) biedt begeleiding aan jongeren in probleemsituaties en kan gericht doorverwijzen naar andere hulpverleners. Je vindt op de site ook het adres van een JAC in je buurt.

Awel

Awel (de kinderen- en jongerentelefoon) biedt een luisterend oor via het gratis en anoniem telefoonnummer 102. Jongeren kunnen er ook mailen, anoniem chatten of een forum raadplegen.

Child Focus

Via de website Stopchildporno.be kun je beelden van seksueel misbruik van kinderen op het web melden. Of bel het gratis noodnummer 110.

I.T.E.R.

Bij I.T.E.R., het centrum voor preventie, begeleiding en behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag, kunnen plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag voor begeleiding terecht. Het centrum wil ook slachtoffers en familieleden van plegers ondersteunen via de website Familievan.be waar getuigenissen aan bod komen en veelgestelde vragen worden beantwoord.

Nupraatikerover.be

Ben je minderjarig en heb je vragen over seksueel misbruik? Word je seksueel lastiggevallen? Of ken je iemand met zo’n probleem? Dan kun je daarover anoniem chatten met een medewerker van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel. 

Hulpverlening aan seksuele delinquenten

In de sociale kaart van het Universitair Forensisch Centrum vind je gegevens van alle ambulante en residentiële voorzieningen die hulpverlening bieden aan volwassen seksuele delinquenten in Vlaanderen. Het gaat om gegevens over het hulpverleningsaanbod, in- en exclusiecriteria, verloop van aanmeldings- en intakeprocedure, contactgegevens, ...