Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hulp en info over relatieproblemen

Huisarts

Via deze site kan je op ieder moment een huisartsen wachtdienst vinden in je buurt.

Politie

Aarzel niet contact op te nemen met de politie als je slachtoffer van seksueel misbruik wordt. het noodnummer 101 van de politie is dag en nacht bereikbaar. Via www.lokalepolitie.be kan je de contactgegevens van een politiekantoor in je buurt opzoeken.

Centra voor Algemeen Welzijnswerk

Bij een Centrum voor Algemeen welzijnswerk (CAW) kan je terecht met vragen en problemen, vertrouwelijk en gratis. Via hun site vind je het adres van het CAW in je buurt. Je vindt er ook de centra voor slachtofferhulp die aan de CAW verbonden zijn en hulp bieden aan slachtoffers van geweld.

Crisisopvang

Op de website van de CAW vind je ook informatie en de hulpadressen voor crisisopvang.

Partnergeweld

Deze website biedt informatie over familiaal en seksueel geweld aan een breed publiek. Je vindt er ok getuigenissen van slachtoffers en plegers van partnergeweld. 

Geweld tijdens de zwangerschap

Op deze website vind je meer uitleg over wat geweld tijdens de zwangerschap is en de mogelijke gevolgen. 

Psychologische hulp

Op de website geestelijkgezondvlaanderen.be vind je informatie over waar je terecht kan met geestelijke gezondheids- of verwerkingsproblemen.

Sekswuoloog

Op de website van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) kan je terecht voor het vinden van een seksuoloog in je buurt.

Meldpunt geweld 1712

Op het nummer 1712 (elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 17u) kan je terecht voor het melden van situaties van kindermishandeling, seksueel geweld, partnergeweld, en geweld op ouderen. Of raadpleeg de website van het meldpunt geweld.

Cavaria

Vermoed je dat je partner holebi of transgender is? Via de website van Cavaria vind je een overzicht van meer dan 130 verenigingen in Vlaanderen en Brussel.

Horen, zien en praten

Op de website horenzienenpraten.be vind je tips om je relatie gezond te houden, zoals omgaan met jaloezie, hoe goed communiceren en hoe op de juiste manier ruzie maken. Je vindt er ook een relatietest en getuigenissen over partnergeweld.

Tele-Onthaal

Heb je het moeilijk en wil je er met iemand over praten dan kan je (24/24u) terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106 waar je anoniem je verhaal kwijt kan. Elke avond is er ook mogelijkheid tot chatten (op woensdagnamiddag al vanaf 15u).

Zelfmoordlijn

Ook de Zefmoordlijn is dag en nacht bereikbaar op het nummer 1813. Ook deze lijn biedt de mogelijkheid tot chatten.