Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Problemen in je relatie

Het is heel normaal dat in een relatie nu en dan conflicten en problemen rijzen. Die hoeven niet het einde van de relatie in te luiden. Vaak slagen partners er in om problemen samen op te lossen. Maar soms kan een probleem erg gevoelig liggen, bijvoorbeeld als je naast je partner verliefd bent op iemand anders. Of spanningen escaleren zo hoog dat ze uitmonden in ontrouw of partnergeweld. Professionele hulp van een arts of therapeut kan dan aangewezen zijn.

Verliefd op iemand anders

Iedereen kan verliefd worden, ook wie al in een relatie zit. De vraag is dan: waarom ben ik verliefd geworden op die ander? En heeft dit gevolgen voor mijn huidige relatie? Daarna moet je beslissen wat je met die informatie gaat doen.

Ontrouw

Wat te doen als je vermoedt of weet dat je partner vreemdgaat? En wat als je zelf ontrouw bent? Betekent dit meteen het einde van de relatie? Of probeer je opnieuw het vertrouwen te herstellen? Er zijn allerlei manieren om met ontrouw om te gaan.

Partnergeweld

Partnergeweld kan grote gevolgen hebben. Voor je partner, voor jezelf en voor je hele gezin. Er bestaan verschillende vormen van partnergeweld. Fysiek geweld is altijd strafbaar. Er bestaan diverse hulpmogelijkheden voor slachtoffers van partnergeweld.

Tips om conflicten op te lossen

In elke relatie zijn er conflicten. Die horen erbij. Maar laat conflicten niet escaleren. Dat doe je door duidelijk te zijn, bij het onderwerp te blijven, te luisteren naar de ander, niet in de verdediging te gaan en niet agressief te worden.

Meer informatie of hulp nodig?

Meer informatie of hulp rond relatieproblemen vind je bij: