Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Relaties

Waarop is een goede relatie gebaseerd? Dat bepaal je als koppel zelf. Enkele elementen die veel paren belangrijk vinden zijn: verbondenheid, respect, zelfstandigheid, intimiteit, communicatie, liefde en trouw. Ook de energie die je in je relatie steekt en de tijd die je voor elkaar vrijmaakt bepalen de kwaliteit van een goede relatie

Liefde in relaties

Liefde is een combinatie van intimiteit en toewijding. Een liefdevolle relatie draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en zelfbeeld. Maar liefde komt en blijft niet vanzelf. Er moet aan gewerkt worden. 

Fases in relaties

Langdurige relaties doorlopen doorgaans verschillende fases waarin er gezocht wordt naar een goede balans. Niet elke relatie doorloopt alle fases en geen enkele fase is 'beter' dan een andere. 

Trouw in relaties

De meeste koppels beloven dat ze elkaar trouw zullen zijn. En als 1 van de partners die belofte niet nakomt betekent dit vaak een crisis in de relatie. Maar trouw kan op allerlei manieren ingevuld worden. Je bespreekt dus best met je partner wat jullie onder trouw verstaan. 

Communicatie in relaties

Een relatie heeft een grotere kans op slagen als de partners goed kunnen praten met elkaar. Dat betekent onder andere dat je kan aangeven wat je leuk vindt of wat je dwars zit. En dat je kan luisteren naar wat je partner te zeggen heeft.