Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Handicap en seks

Iedereen heeft recht op seksualiteit. Als persoon met een lichamelijke of verstandelijke handicap heb je dus ook recht op seks. Wat seks exact inhoudt, is voor iedereen anders en kan afhangen van de aard en ernst van je beperking. Om een fijn seksleven te hebben is het belangrijk te ontdekken wat je leuk vindt en hierover te praten met je (seks)partner.

Je seksuele rechten

Als persoon met een beperking heb je natuurlijk ook recht op seks. Dat betekent ook het recht op privacy om je seksualiteit te beoefenen. Het is belangrijk om je seksuele rechten te kennen, maar ook je grenzen te bewaken. 

Relaties en seks met een beperking

Een lichamelijke of verstandelijke handicap kan een invloed hebben op je seksleven en je relatie. Of je beperking hier een grote invloed op heeft, hangt vaak af van de aard en ernst van je beperking. Voor iedereen zijn er verschillende mogelijkheden om toch te kunnen genieten van seks en intimiteit.  

Hulp en diensten

Als persoon met een beperking zijn er verschillende manieren om ondersteuning te vinden in de beleving van je seksualiteit. Naast seksuele hulpmiddelen (vibrators, masturbators…) kan je ook een beroep doen op seksuele dienstverlening. Bovendien bestaan er ook datingwebsites specifiek voor mensen met een beperking.