Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Sexting

Sexting kan je omschrijven als 'gsm-flirten'. Hierbij stuur je seksueel getinte sms'jes - al dan niet met (naakt)foto - aan iemand om haar of hem seksueel op te winden. Binnen een relatie kan sexting een manier zijn om de passie (opnieuw) te laten oplaaien. Maar als je aan sexting doet met iemand buiten je relatie kan dit door je partner als ontrouw ervaren worden. Sexting is ook bijzonder populair bij singles.

Hoe kan sexting pit brengen in je relatie?

Erotisch getinte sms'jes sturen kan erg opwindend zijn. Het kan de ideale 'aanloop' zijn om je partner 'warm' te maken voor een vrijpartij. Je kan je sms'jes langzaam opbouwen van suggestief tot steeds prikkelender. Aan de antwoorden merk je snel of je partner er ook zin in heeft. Haar of hem laten inspelen op jouw fantasieën kan zorgen voor heel wat inspiratie in bed. Je kan je sms'jes al dan niet versturen met foto's van jezelf die steeds minder verhullen. Een 'striptease' via sms dus.

Waar moet je op letten als je aan sexting doet?

Doe je aan sexting - of het nu met je partner is of met iemand anders - let dan vooral op je privacy:

  • overdrijf niet met tekst en beeld: een verstuurd bericht kan je nooit ongedaan maken en je hebt geen controle over wat er verder mee gebeurt.
  • laat seksueel getinte boodschappen niet voor onbeperkte tijd op je GSM of smartphone staan.
  • gebruik altijd je privé toestel (en bijvoorbeeld nooit je werktelefoon).
  • doe alleen aan sexting als je weet dat de ander het ook wil.
  • besef dat het verspreiden van seksuele beelden als een misdrijf kan worden beschouwd.

Ben je ontrouw als je aan sexting doet met anderen?

Sexting met je eigen partner leidt doorgaans niet tot problemen. Maar dat ligt wel anders wanneer je buiten je relatie erotische sms'jes uitwisselt. Dat wordt al snel als ontrouw ervaren. Nogal wat relatiedeskundigen beamen dat sexting buiten je relatie niet zo onschuldig is. Ook als je partner het afdoet als 'onschuldig' kan het toch een gegeven blijven dat het onderling vertrouwen binnen de relatie schaadt. De boodschap is: probeer open en eerlijk met je partner te zijn als je aan sexting wil doen. Praat er over en maak afspraken hoever je wel en niet mag gaan. Voor het ene koppel is sexting buiten je relatie bespreekbaar, voor het andere is het absoluut 'not done'.

Meer informatie of hulp nodig?

Voor advies rond sexting en ondersteuning bij seksuele problemen kan je terecht bij een seksuoloog.