Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hulp en info over soa's en hiv

Huisarts (van wacht)

Eerste aanspreekpunt voor informatie en testen op soa’s en hiv. Via deze site kun je op elk moment een huisartsenwachtdienst vinden in je buurt.

Apotheek (van wacht)

Via deze site kun je op elk moment een apotheek van wacht vinden in je buurt. Het noodoproepnummer is 0903 99 000 (tussen 22u en 9u, 1,5 €/min).

Gynaecoloog

Informatie over alle thema's die met gezondheidszorg voor vrouwen te maken hebben. Je kan er ook terecht voor een soa- en hiv-test.

Elisacentrum

Het Elisa Centrum in Brussel is een gespecialiseerd centrum voor het opsporen van hiv/aids en andere soa's. Het is voor iedereen toegankelijk.

Helpcenter

In het Helpcenter in Antwerpen kun je terecht voor problemen rond seksuele gezondheid, testen en behandeling van soa's en hiv. Het richt zich naar kwetsbare groepen, zoals mannen die seks hebben met mannen en migranten uit Sub-Saharaans Afrika.

S-Clinic

De S Clinic is een kliniek voor diagnose en behandeling van soa's en hiv in de regio Brussel. Het is voor iedereen toegankelijk. 

Hiv-referentiecentra (HRC's)

Op Levenmethiv.be vind je een overzicht en de contactgegevens van alle hiv-referentiecentra in België.

Reisadviezen

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde heeft een aparte site boordevol informatie in verband met de nodige reisadviezen en vaccinaties per land. 

Levenmethiv.be

Levenmethiv.be is een website van Sensoa met informatie over alles wat met hiv te maken heeft, zowel gericht tot mensen met hiv als tot hulpverleners.

Mannenseks.be

De website Mannenseks.be van Sensoa richt zich tot mannen die seks hebben met mannen (MSM), en biedt informatie over veilig vrijen en gezonde seks.

Infosexwork.be 

Infosexwork.be is een website in 4 talen rond soa's en seksuele gezondheid. De site is gericht naar sekswerkers.

Violett.be

Violett.be biedt anoniem en gratis hulpverlening aan sekswerkers en klanten van sekswerkers.

Psycholoog

Op de website Geestelijkgezondvlaanderen.be vind je alle informatie over waar je terechtkunt met geestelijke gezondheids- of verwerkingsproblemen.

Seksuoloog

Op de site van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) vind je een seksuoloog in je buurt.

Tele-Onthaal

Heb je het moeilijk en wil je er met iemand over praten? Dan kun je anoniem je verhaal kwijt bij Tele-Onthaal, op het nummer 106 (24/7). Elke avond is er ook de mogelijkheid om te chatten (op woensdagnamiddag al vanaf 15u).